Niets is zo  aandoenlijk dan kleine dieren. Bij de aanschaf van een puppy is het belangrijk om een aantal zaken goed geregeld te hebben. Een puppy is net zoals een baby kwetsbaar en heeft strikte verzorging nodig. Dit geldt natuurlijk voor alle dieren. Een teckel pup heeft niet alleen een lekkere veilige bench nodig, maar ook een lekker mandje met een kleed en wat speeltjes. Een hond mag nooit iets tekort komen dus water moet er altijd zijn. De hond kan namelijk niet zelf bij de koelkast of de kraan.

Alle zeilen bij zetten

Met een nieuw pup in huis staat het leven wel even op zijn kop. De kamer moet zo ingericht zijn dat de Teckel puppy in een veilige omgeving terecht komt. Vooraf informatie inwinnen online of bij de fokker geeft veel duidelijkheid en houvast. Na een aantal weken mag de nieuwe Teckel pup voor het eerst naar buiten. De eerste korte wandeling aan de lijn is altijd een beleving en een kleine puppy trekt altijd de aandacht.

Een goede start is het beste

Het is belangrijk om zoveel mogelijk dingen samen met de hond te doen om elkaar zo goed mogelijk te leren begrijpen. Een puppytraining is altijd goed, zowel voor de hond als voor de baas. Het is grappig om iedereen bezig te zien met zijn of haar nieuwe hond. Over de Teckel puppy valt veel te lezen en dat geeft goed inzicht in het karakter van de hond. Iedere hond heeft uitdaging nodig en waar de ene hond graag heen en weer rent met een balletje, verricht de ander graag speurwerk.

Glad of ruw harig, allemaal zijn ze lief

Wanneer de teckel pup voor het eerst alleen gaat slapen in de bench mist het natuurlijk de warmte van zijn broertjes en zusjes. Een warme kruik veraangenaamt en vergemakkelijkt het in slaap vallen voor de pup. Stress vermijden is het allerbelangrijkste. Wanneer de hond gewend raakt dat het baasje bij hem komt slapen zal het voor de hond lastiger worden om een keer alleen te gaan slapen. Iedere hondenbezitter heeft altijd wel een paar goede tips en het is nooit verkeerd om ernaar te luisteren voor de best bruikbare tips.