Het houden van huisdieren is een hele verantwoording. Niet alleen de slaapplaats en het eten moeten goed verzorgd zijn, ook moet er rekening worden gehouden met bezoeken aan de dierenarts. Maine Coon katten zijn geen uitzondering en hebben naast die eerste twee zaken ook liefde en aandacht nodig natuurlijk. De Maine Coon’s zijn gezelschapsdieren, maar kunnen ook zeker goed alleen wat tijd doorbrengen. De nieuwsgierige katten laten graag van zich horen en zijn zeer prettige huisgenoten.

Statige lieve dieren

Maine Coon katten zijn doorgaans rustig van aard, maar gaan er ook zeker graag op uit. Op de internetpagina van Maine coon cattery in Nederland valt veel informatie te vinden over het aanschaffen van zo’n prachtige kat. Maine Coon kittens en ook oudere Coons zijn altijd op zoek naar een goed nieuw baasje die alles voor ze over heeft. Maine Coon cattery heeft een zorgvuldige werkwijze met vaccinaties en chips en is al jaren een vertrouwd adres.

Een teentje extra graag

Er bestaan Coon katten met aan iedere poot een extra teen. Deze katten kunnen daardoor harder rennen en hoger springen. De site https://www.limoncoons.com/nl/ heeft heel wat poezen, katers en kittens online staan. De ene Coon is de andere weer niet, met of zonder pluis oren, het is maar net waar de liefhebber naar op zoek is. De prachtige dieren hebben allemaal het gemeenschappelijke karakter, maar hebben allemaal hun eigen unieke persoonlijkheid. Ook hebben deze katten natuurlijk allemaal het liefste baasje van de wereld nodig.

Een heerlijke vacht om te knuffelen

De grote indrukwekkende verschijning van de Coon katten wordt nog eens extra benadrukt door de prachtige vacht. Er zijn teveel kleurcombinaties in de vachten om deze allemaal op te noemen. Uit de foto’s blijkt de grote variatie. Een Limon Coon kat is een huisdier voor vele jaren. De katten zijn erg gesteld op hun baasje. Dat kan ook niet anders omdat het baasje degene is die telkens dat lekkere eten geeft. De vacht van Coon katten is zacht en pluizig. De ene kat verhaart het hele jaar door en de andere alleen in bepaalde seizoenen. Dit is onvermijdelijk bij dieren met een pluizige vacht. Het opruimen van de haren weegt niet op tegen het fijne gezelschap van een Coon kat.