Een hond kan soms een erg kieskeurige eter zijn, en dat is geen pretje als je daar mee te maken krijgt als baasje. Je koopt kilo’s hondenvoer, elke keer weer in een andere samenstelling en je hond blijkt het gewoon niet te eten. Telkens blijf je zitten met een zak hondenvoer wat je weer weg moet geven. Wellicht zit er een reden achter dat jouw hond het voer niet een, en moet je eens verder gaan kijken dan het normale supermarktvoer. In deze blog vertellen wij je meer over verschillende speciale soorten hondenvoer en waarom jouw hond dit misschien wel lust!

Anti-allergeen hondenvoer

Anti-allergeen hondenvoer is voer wat gemaakt is van natuurlijke ingrediënten waar honden zelden allergisch voor zijn. Een merk wat anti-allergeen hondenvoer verkoopt is bijvoorbeeld Grubs. Zij ontwikkelen hondenvoer op basis van insecteneiwit in plaats van eiwit van koeien of kippen. Honden zijn namelijk vaak allergisch voor eiwit uit dierlijke bronnen. Daarnaast bestaat dit voer uit gezonde toevoegingen zoals groente, fruit en vitaminen. 

Veganistisch hondenvoer

Eet jezelf veganistisch en ben je overtuigd van deze levensstijl? Dan kan het zijn dat je jouw hond ook graag een veganistisch dieet wil aanmeten. Ga hier eerst wel even goed onderzoek naar doen want sommige honden hebben nu eenmaal dierlijke producten in hun voeding nodig. Toch kan je wel kiezen voor veganistische voeding, maar zorg dan ook vooral dat hier genoeg toegevoegde eiwitten en vitaminen in zitten. 

Vlees dieet

Van een veganistisch dieet naar een vleesdieet! Veel mensen kiezen er tegenwoordig ook voor om hun hond op een zogenaamd vlees dieet te zetten. Dit is een dieet bestaande uit vlees. Dit dieet is goed voor honden met gebitsproblemen en artrose. Echter is het belangrijk om te zorgen dat je hond nog wel wat andere stoffen binnenkrijgt zo nu en dan, want een dieet bestaande uit één ingrediënt biedt helaas niet genoeg afwisseling. 

Laat je hond vooral proeven van verschillende soorten hondenvoer, en kijk dus eens verder dan de reguliere supermarkt producten. Als je eenmaal voer gevonden hebt wat jouw hond lekker vind, dan kan je meestal wel even vooruit, tot zijn of haar smaak weer veranderd…