Als trotse eigenaar van een schattige viervoeter weet je hoe fijn het is om een wandeling te maken. Maar wat als je hond wild begint te trekken, jouw arm uit de kom trekt en alle aandacht opeist? Het kan frustrerend zijn voor zowel jij als je lievelingsdier. Geen paniek! In dit artikel, die we samen met hondjes gids hebben gemaakt, geven we jou tips over hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw hond kalmerende wandelingen maakt zonder aan de leiband te trekken.

Methodes om uw hond beter gedrag aan te leren

Methode 1: Gebruik beloningsmethodes

Honden zijn dol op traktaties en dankzij deze positieve versterking kunnen ze geleidelijk betere gewoontes ontwikkelen. Elke keer wanneer je merkt dat je hond rustiger loopt, geef hem of haar dan een beloning in de vorm van een traktatie of prijs. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat hij of zij minder gaat trekken tijdens de wandeling.

Methode 2: Laat uw hond wennen aan een tuigje/harnas

Een ander alternatief is om de traditionele halsband te vervangen door een tuigje of harnas, omdat dit ervoor kan zorgen dat uw hond minder snel trekt tijdens het wandelen. Een tuigje sluit nauwer aan op het lichaam van het dier, verdunt de druk op hun keel en geeft hen meer controle over hun bewegingen.

Methode 3: Herhaal commando’s als “enkel maar lopen”

Wanneer je merkt dat je hond wild wordt, gebruik dan een kalmerende stem en geef ze het commando om rustig te blijven en alleen te lopen. Dit helpt hen zich te concentreren tijdens de wandeling. Wanneer hij of zij toch ongehoorzaam is, stop dan met lopen en probeer opnieuw.

Wat zijn de voordelen van een hond die niet aan de lijn trekt

Een hond die zonder trekken loopt tijdens het wandelen heeft verschillende voordelen voor zowel de eigenaar als het dier zelf. Zo heb jij meer controle over de situatie zoals bijvoorbeeld wanneer je langs drukke wegen of kruispunten loopt. Met minder stress kan jouw hond ook genieten van de wandeling in plaats van constant gespannen te zijn.

Conclusie:

Trekken tijdens een wandeling kan frustrerend zijn voor zowel u als uw viervoeter, maar er bestaan gelukkig vele manieren om dit probleem aan te pakken. Met deze tips hoeft slecht gedrag geen punt meer te zijn! Onthoud dat consistente training nodig is voor langdurige resultaten, dus misschien moet je wellicht wat extra inspanning leveren voordat jouw lievelingshond perfect leert naast je heup mee te lopen!